Szentkirályi: Az uniós helyreállítási csomag szétosztása legyen politikamentes és igazságos!

 

Az uniós helyreállítási csomag szétosztása legyen politikamentes és igazságos – erről beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1-en csütörtök este.

A 750 milliárd eurós csomag kapcsán a szóvivő elmondta: Magyarországnak nincs szüksége erre a hitelre, hiszen jól kezelte a koronavírus-járvány miatti válságot, de szolidáris a bajba jutott országokkal és nem akadályozza meg a csomagot. Ugyanakkor azt nem tudja elfogadni, hogy „Brüsszelben mondják meg a magyar embereknek, hogy mire tudják elkölteni ezt a pénzt”.


A magyar támogatás feltétele, hogy a szétosztás politikamentes és igazságos legyen, továbbá az adott tagállamok dönthessenek a felhasználásról, hiszen ők tudják, mire van leginkább szükség – mondta Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt idén elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték, légi parádé és ünnepségsorozat, csak a tisztavatást tartják meg. Most jó a helyzet az országban, ezt kell megőrizni a gócpontok kialakulása és tömeges fertőzés megelőzésével – fűzte hozzá Szentkirályi Alexandra.