×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó: Még nem közelednek az álláspontok az uniós mentőalap ügyében

 

Továbbra sincs egyetértés a tagállamok között az Európai Bizottság 750 milliárd eurós helyreállítási alapjáról. Az állam- és kormányfők a héten újratárgyalják az elosztást, de szakértők szerint kevés az esély a megállapodásra.

Brüsszelben fájdalomcsillapítóval próbálnak egy komoly betegséget gyógyítani, ami nem működik, csak a tüneteket kezeli – mondta Kiszelly Zoltán politológus az M1 Ma reggel című műsorában. A pénz nagy része világszerte a spekulánsoknál tűnik el. Az olasz, a spanyol, a francia állampapírokat vásárolják nagy tételben.

Mi, magyarok ezt ismerjük a rendszerváltás utáni időszakból, amikor óriási hiteleket vettek fel a balliberális kormányok, de a pénz nem érkezett meg a magyar emberekhez, mert „postafordultával ment is vissza” a korábbi hitelek törlesztésére. Nagyjából 2010 óta marad a pénz nagy része Magyarországon, a visegrádi országokban a patrióta gazdaságpolitika eredményeként, ami által érezhetjük, hogy van egyfajta növekedés. A nyugat-európai országoknál pont fordítva van. Eddig a pénz az embereket, a cégeket gyarapította – fejtette ki a politológus.