×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A gazdaság újjáépítéséről egyeztettek a V4-ek az ET elnökével

 

Orbán Viktor miniszterelnök kedden videókonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (ET) elnökével – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a visegrádi országok (V4) vezetői és az Európai Tanács elnöke, Charles Michel videókonferenciáján (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A tanácskozás legfontosabb témája az európai gazdaság koronavírus-járvány utáni újjáépítése volt, különös tekintettel az Európai Bizottság múlt héten bejelentett helyreállítási tervére.

Elsőként a visegrádi miniszterelnökök egyeztettek egymással, majd csatlakozott hozzájuk az Európai Tanács elnöke is – mondta Havasi Bertalan. Elhangzott: Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnöke

közösen törekednek igazságosabbá és rugalmasabbá tenni az Európai Bizottság előterjesztését.

Megállapodtak abban, hogy a jövő héten Csehországban újabb V4-csúcson folytatják a munkát, és további információkat várnak a javasolt uniós hitelfelvételi tervekről. Ennek részletei ugyanis egyelőre nem világosak.

A visegrádi országok vezetői és az Európai Tanács elnöke megbeszélésén a V4-ek vezetői világossá tették, hogy konstruktív együttműködésre készek az európai gazdaságfejlesztési tervek kapcsán, de még alapos elemzések elvégzésére lesz szükség.

Hosszú és nehéz tárgyalások várhatók ebben a témakörben,

de a minőség fontosabb, mint a sietség, részletes, alapos munkát kell végezni – hangsúlyozták.