Videó: Illegális migránsokból akarnak olcsó munkaerőt az olasz mezőgazdaságban

 

Ha a járványhelyzetre hivatkozva Olaszországban felgyorsítanák az illegális bevándorlók letelepedésének folyamatát, az „meghívólevelet” jelentene a migránsoknak – vélekedett Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 szombat esti műsorában.


A szakértő azt mondta: az olasz mezőgazdaság problémáit így nem lehet megoldani, de részben a helyi maffiaerők, részben a valóban munkaerőre éhes munkáltatók és az Afrikából migránsokat útnak indítók között újfajta szövetség alakulna ki.

Szomráky Béla szerint a probléma az, hogy a befogadótáborokban levő migránsok, bár menekülnének onnan, de nem a földekre „répát szedni”, hanem Németországba, vagy Svédországba. Egy komoly megoldásért pedig, amellyel az olaszok is értelmét látnák a munkának, nagy pénzösszegeket kellene megmozgatni, így az olasz mezőgazdasági termékek ára jelentősen megemelkedne.

Hangsúlyozta: az olasz kormány mindennapjait folyamatos belső krízis határozza meg. Hol ide kapnak, hol oda, és azt is kiemelte, hogy a dél-olaszországi mezőgazdaság helyzete hosszú távon megoldatlannak látszik.

A témáról bővebben ide kattintva olvashat.