Hetvenéves korukig dolgozhatnak a japánok

 

A japán kormány kedden fogadta el azokat a törvényjavaslatokat, amelyek arra irányulnak, hogy az idősebb korosztályt intenzívebben foglalkoztassák a munkaadók, akár hetvenéves korukig. Az ország így szeretné bővíteni a munkavállalók körét, hogy a társadalom elöregedése miatt a növekvő társadalombiztosítási költségeket fedezni tudja.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Everett Kennedy Brown)

Bár a rendelkezések egyelőre nem kötelező érvényűek, a cégeket a kormány arra kéri, hogy öt lehetőség közül válasszanak, amelyek magukban foglalják a nyugdíjkorhatár emelését, valamint azt a lehetőséget, hogy a nyugdíjkorhatárt átlépve is tovább alkalmazásban maradhassanak a dolgozók – olvasható a The Japan Times hírei közt.

További lehetőségek, hogy egyes tevékenységeket kiszervezzenek a nyugdíjasoknak, akik saját vállalkozást indíthatnak vagy szabadúszókká válhatnak, vagy pedig jótékonysági programoknál alkalmaznák őket.

A kormány 2021 áprilisától léptetné életbe a törvényt, amely a jövőben valószínűleg kötelezővé teszi, hogy a cégek engedélyezzék az alkalmazottaknak, hogy hetvenéves korukig dolgozzanak. A kormány jövőbeni célja, hogy egy nyugdíjasból újra aktív, járulékot fizető munkavállaló legyen.

Ezzel kapcsolatban azonban több kérdés is felmerül, amelyek megoldásra várnak – az idősebb korosztálynál például nagyobb eséllyel következhet be munkahelyi baleset, ezt pedig valahogy ki kell majd szűrni.

A világon Japánban a legmagasabb az idősek aránya, a becslések szerint 2025-re három japánból egy lesz 65 éves kor fölötti, 2030-ra így is várhatóan 6,44 millióval csökken a dolgozók száma az országban. A kormány a tervezettel a munkaerőhiány súlyosbodását szeretné enyhíteni.