×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A berlini kormány döntött az azonnali segélyről

 

Egy héttel a Németországot sújtó árvizek után a szövetségi kormány összesen négyszázmillió euró azonnali segélyről döntött a katasztrófa sújtotta tartományok javára szerdán.

A segélynek köszönhetően helyreállíthatóvá válnak az épületekben és az infrastruktúrában keletkezett súlyosabb károk, és áthidalhatóvá válnak a legnehezebb szükséghelyzetek.

A berlini kabinet emellett megerősítette, hogy egy több milliárd eurós újjáépítési alap létrehozását is tervezi. Ennek pontos értékéről azt követően határoznak, hogy alaposabban felmérték a károk kiterjedését.

Az eddig több mint 170 halálos áldozatot követelő katasztrófát követően Angela Merkel német kancellár és Olaf Scholz alkancellár gyors segítséget ígért a bajbajutottaknak.

Merkel kedden azt mondta: várhatóan sokkal költségesebb lesz helyreállítani a megrongálódott infrastruktúrát, mint a korábbi árvizek után. A kancellár hangsúlyozta: vizsgálják, mi az, ami a korai előrejelzési és katasztrófavédelmi rendszerben jól működött, és mi az, ami nem, de nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan léptékű árvíz volt, amelyre nagyon hosszú ideje nem volt példa.

A címlapfotó illusztráció.