Komoly károkat okozott a vihar Ausztriában is

 

Ausztria-szerte, Salzburgban, Tirolban és Felső-Ausztriában is, áradásokat okozott szombat éjszaka a jelentős mennyiségű csapadékkal járó vihar.


Sérültekről, halálos áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

A szombatról vasárnapra virradó éjjel dúló vihar következtében Salzburg tartományban kiöntött a Kothbach patak, mely több településen is áradásokhoz, földcsuszamlásokhoz vezetett. Hallein óvárosa víz alá került, autókat sodort el a víz. Több száz tűzoltó, katasztrófavédelmi szakember és önkéntes dolgozott egész éjjel, hogy a házakba betörő vizet kiszivattyúzzák.

Tirolban, különösen Kufstein városban okozott súlyos károkat a rövid idő alatt leesett nagy mennyiségű csapadék. A vihar fákat csavart ki, a víz az utcákon hömpölygött, betört a pincékbe, mélygarázsokba, az óvárosban nem lehet közlekedni.

Felső-Ausztriából is áradásokról érkeztek jelentések, több közutat lezártak, mert a lezúduló víztömeg miatt lehetetlenné vált a közlekedés.

A fővárost sem kerülte el a vihar, a tűzoltókat 500 esethez riasztották. Elsősorban az elárasztott pincékből és aluljárókból kellett a szakembereknek kiszivattyúzni a vizet.

Egyelőre még Ausztria-szerte országos készültség van érvényben, mert vasárnap délutánra újabb viharok, esőzések várhatók.