×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Perth felé közelítenek a lángok – KÉPEK

 

A heves széllökések miatt keletkező bozóttüzek fenyegetik Nyugat-Ausztrália székhelye, Perth környékét, ahol szerdán emberek ezreit szólítottak fel otthonaik elhagyására.

Bozottűz Perth közelében (Fotó: EPA/Evan Collis)

A kimenekítést nehezíti, hogy a városban 10 hónapnyi koronavírus-mentes időszak után ismét fertőzést észleltek, és emiatt kijárási korlátozást rendeltek el.

A tűz 9000 hektárnyi területen már 71 otthont pusztított el. A hatóságok emlékeztették a lakosokat arra, hogy nemrég több millió hektárnyi élőhely vált a lángok martalékává az ország keleti részén.

(Fotó: EPA/Evan Collis)

A tűzoltók meredek, barátságtalan terepen küzdenek a lángokkal. A kormányzati szervek felszólították a negyedik legnagyobb ausztrál város, Bullsbrook külvárosának 6600 lakosát, hogy hagyják figyelmen kívül a járvány miatti korlátozásokat, és azonnal távozzanak otthonaikból, mert a forró, száraz időben felkerekedik a szél, és felgyorsul a lángok terjedése.

Mark McGowan, az állam kormányfője hangoztatta, hogy a helyzet gyorsan végzetesre fordulhat. Hozzátette, hogy közvetlen ismerősei már elvesztették házaikat.

(Fotó: EPA/Evan Collis)

Perthben mintegy kétmillió ember számára rendeltek el péntekig tartó, ötnapos kijárási korlátozást, miután egy szállodai karantén dolgozójának vírustesztje pozitív lett, szervezetében kimutatták a koronavírus rendkívül fertőző, Nagy-Britanniából származó változatát.