×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Trópusi vihar pusztított Vietnamban

 

Legalább hat ember meghalt, több mint 100 megsérült a Noul nevű trópusi vihar pusztításában, amely a hétvégén lecsapott Vietnam középső partvidékére – jelentette az állami média hétfőn.

Négy ember halt meg abban a tartományban, amelyben a népszerű turistacélpontnak számító Hue város is található, és további egy-egy a szomszédos Ha Tinh és Quang Binh tartományokban.

A Noul a partokhoz érve veszített erejéből, ám így is akár 90 kilométeres óránkénti széllökéseket hozott magával.

Legalább 112 ember sérült meg a vihar pusztításában, amely áramkimaradásokat okozott széles körben a középső tartományokban. A vihar több mint 10 ezer fát csavart ki. A halálesetek közül kettő volt kidőlt fákhoz köthető.

A szűnni nem akaró esőzések következtében kialakult heves áradások sújtották a turisták által szintén kedvelt Da Nang városát, amely épp csak most kezdett el nyitni a koronavírus-járvány második hullámát és az egy hónapig tartó utazási tilalmat követően.

A vietnami kormány a múlt szerdán közölte, hogy több mint 500 ezer ember evakuálását rendelték el a tengerparti tartományok mentén a Noul közeledtével.

Vietnam középső részét rendszerint a minden egyes évben júniustól novemberig tartó monszunidőszakban sújtják trópusi viharok. Tavaly 133 ember vesztette életét természeti csapásokban, köztük viharokban, áradásokban és földcsuszamlásokban.