×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tízezrek vesztették el otthonukat az amerikai erdőtüzekben

 

Már több mint 30 halálos áldozata van az Egyesült Államok nyugati részén pusztító erdőtüzeknek. Oregonban és Kaliforniában három hete küzdenek a lángokkal. Több millió hektárnyi terület és több ezer ház égett le – közölte az M1 Híradója.

Először látta viszont birtokának maradványait egy oregoni férfi szombaton. Családja három generáció óta élt és dolgozott a Mill City hátárában fekvő farmon. A férfinak most mindene odalett a tűzben. A telken lévő lakóházakat és üzlethelyiségeket, valamint több mint két tucat veterán autót – köztük egy 1967-es Mustangot is – felperzseltek a lángok.

Oregon államban jelenleg 16 helyen pusztítanak nagyobb erdőtüzek. Negyvenezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Legkevesebb 10-en vesztették életüket, több tucatnyian pedig eltűntek.

Phoenixben is komplett lakónegyedeket perzseltek fel a lángok. A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedni fog. A nyugati parti államban csaknem 30 nagyobb erdőtűz pusztít jelenleg. Tizenötezer tűzoltó küzd a lángokkal.

Kaliforniában idén már több mint 20-szor akkora terület égett le, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Augusztus közepe óta már legkevesebb 22-en haltak meg az erdőtüzek miatt, és több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.