×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tragikus légi baleset Indiában

 

Balesetet szenvedett pénteken az Air India Express légitársaság egyik utasszállítója India déli részén, Kozsíkódéban, a hírek szerint többen megsérültek, egyes források szerint pedig legalább két halott is van.

Cikkünk frissül. 

A fedélzeten százkilencvenegy ember tartózkodott, a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső okozta. A gép lecsúszott, majd kettétört. Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivője szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz. Más részleteket egyelőre nem tudott közölni.


Indiai hírforrások szerint az utasokat kimenekítették a fedélzetről, de többen megsérültek, őket kórházba szállították. Az ANSA olasz hírügynökség helyi hírforrásokra hivatkozva azt írta, legalább ketten meghaltak, köztük a pilóta is, negyvenen pedig megsérültek.

Legalább tizennégyen meghaltak, több mint százan - közülük tizenöten pedig súlyosan - megsérültek az Air India Express légitársaság Dubajból a délnyugat-indiai Kozsíkódéba (Kálikutba) érkező járatának szerencsétlenségében.


A kozsíkódei rendőrség további tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül valójában senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül.

Legalább tizenhatan meghaltak, több mint százan - közülük sokan súlyosan - megsérültek az Air India Express légitársaság Dubajból a délnyugat-indiai Kozsíkódéba (Kálikutba) érkező járatának szerencsétlenségében.

Az indiai polgári védelem által közreadott kép a repülőgép-szerencsétlenség helyszínéről a délnyugat-indiai Kozsíkódéban (Fotó: MTI/EPA/Indiai polgári védelem)

A kozsíkódei rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül  néhány kivétellel senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül.

A fedélzeten 190 ember - 184 utas és hatfős személyzet - tartózkodott; a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső, a pálya csúszóssága és a rossz látási viszonyok okozták. A gép túlfutott a Kerala állambeli város repülőterén a leszállópályán, majd összetört. Az ottani repülőtér egy domb tetején van. A jármű a kicsúszás után tíz métert zuhant lejjebb, mielőtt kettévált.

Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz. A főpilóta és a másodpilóta életét vesztette. A sérültek közül 15-nek az állapota válságos. A dpa hírügynökség egy sértetlen utasról, egy kislányról tud, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A gépen olyan indiai állampolgárok utaztak, akik a kroronavírus okozta járvány miatt külföldön rekedtek, és most tértek haza.

A dél-ázsiai országban a legsúlyosabb légi katasztrófa 1996-ban történt, amikor egy szaúd-arábiai repülőgép a levegőben összeütközött egy kazahsztánival. Akkor az összes utas és személyzet meghalt; 349-en voltak.