×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ítéletidő Horvátországban és Szlovéniában, vitte a szálloda tetejét a vihar

 

Heves vihar csapott le Horvátországra, az orkán erejű szél fákat csavart ki az Isztriai-félszigeten. A heves esőzést sok helyen tojás méretű jég kísérte, ami a termésekben okozott tetemes károkat. Szlovénia tengerparti városait is elárasztotta a víz, egy szálloda tetejét letépte a vihar – derül ki az M1 Híradójából.

A horvátországi Porecban egy buszmegállót tört össze a kidőlt fa, de szerencsére senki sem sérült meg. Az umagi tűzoltókat is mintegy száz beavatkozáshoz riasztották.

Hétfőn 18 órától kezdtük a beavatkozást, főleg azzal, hogy az utakról, járművekről, tetőkről leesett faágakat távolítottuk el. Sok kémény és tető is megrongálódott – mondta az umagi tűzoltók parancsnoka.


A horvátországi Károlyvárosban legalább 35 tetőt megrongált a vihar, az utakat törött ágak, kidőlt fák takarták. A jég hatalmas károkat okozott a termésekben, az épületekben és az autókban.

A helyi városháza bádogtetejét is lesodorta a szél, szinte elárasztotta a víz az épület belsejét. Jóval a vihar után még mindig ömlik a víz a falakon és az elektromos berendezéseken a polármester elmondása szerint.

A heves esőzést sok helyen tojás méretű jég kísérte, sok autó szélvédője és karosszériája, valamint a háztetők is megsérültek.

Heves esőzés és 120 kilométeres szél sújtotta Szlovéniát is, legsúlyosabban a tengerparti városokat: Portorozst, Pirant és Izolát. Az utcákat elárasztotta a víz, és mindenfelé törött faágak és törmelék hevert. Az egyik szálloda tetejét is elvitte az erős szél.

A helyiek még nem lélegezhetnek fel: meteorológiai előrejelzések szerint a térségben továbbra is előfordulhatnak heves viharok.

A címlapfotó illusztráció.