×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lecsapott a Hanna hurrikán

 

Elérte az idei első hurrikán az Egyesült Államokat, a vihar Texasra sújtott le.

Helyenként 145 kilométeres óránkénti sebességű szélviharral csapott le: alaposan megtépázta a Corpus Christiben kikötött hajókat és a házakról is letépett mindent, ami mozdítható volt.

„Mikor kinéztem az ablakon láttam, hogy a pálmafákat tépázza a szél, szörnyen nézett ki” – mondta egy helybéli.

A hatalmas szél a dagállyal együtt érkezett, így a tengervíz elárasztotta a partot: több földcsuszamlást is okozott a texasi partvidéken.

A koronavírus-járvány is nehezíti a védekezést. Ma már nem a keleti parti nagyvárosok, hanem a déli államok, köztük Texas az egyik legfertőzöttebb az Egyesült Államokban. A kórházak tele vannak Covid fertőzöttekkel, így a vihar okozta sérüléseket nem lesz hol ellátni.

„Nem engedhetjük meg, hogy ez a hurrikán még több halálos áldozatot szedjen azzal, hogy elősegíti a Covid járvány terjedését”

– mondta Greg Abbott, Texas állam kormányzója.

Az esetleges sérültek számára ezért egy szükségkórházat alakítanak ki, Mercedes város kosárlabda csarnokában.

A Hawaii-szigeteken egyelőre semmi nem zavarja a tökéletes nyarat, pedig sokkal erősebb, 190 kilométer per órás szél közelít a nyaralóparadicsomhoz. Talán csak az jelzi a közelgő veszélyt, hogy a helyiek sorban állnak a bevásárló központok előtt, az ablakokat és kirakatokat pedig elkezdték bedeszkázni. A Douglas hurrikán ezekben az órákban éri el a Hawaii szigeteket.

A címlapfotó illusztráció