×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint kétszáz emberéletet követeltek az árvizek és földcsuszamlások Dél-Ázsiában

 

Több mint kétszáz halálos áldozatuk van az áradásoknak és földcsuszamlásoknak Nepálban, Indiában és Bangladesben – jelentették hétfőn a helyi katasztrófavédelmi hatóságok.

Nepálban a monszunesők okozta természeti katasztrófákban június 12-e óta száztizennégyen haltak meg, többségük földcsuszamlások miatt. Az országból szombat óta ismét heves esőzéseket jelentettek, a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, országszerte szinte az összes folyóparti településen árvízriasztást adtak ki.

Bangladesben legalább huszonegy ember, köztük tizenhat gyerek halt meg, és több mint 2,6 millióan kényszerültek elhagyni otthonaikat hétfőig.

A kelet-indiai Asszám államban nyolcvannégyen haltak meg, és majdnem ötszáznegyvenhárom ezer embert telepítettek ki május vége óta, az árvizek elérték a közeli Bihar államot is, ahonnan szintén jelentettek halálos áldozatokat. A világ legnagyobb orrszarvú-populációjának otthont adó, Asszámban található Kaziranga Nemzeti Parkban 100 állat pusztult el.

A három ország hatóságai felhívták a figyelmet arra, hogy a térségben további esőzések várhatók az elkövetkezendő egy hétben, s csak utána lehet szárazabb időszakra számítani.

Dél-Ázsiában gyakoriak a földcsuszamlások a monszunesős időszakban, amely júniustól egészen szeptemberig tart.

A címlapfotó illusztráció.