×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Indiában sokan meghaltak villámcsapások következtében

 

Legalább száznégyen vesztették életüket és többen megsérültek csütörtökön, amikor a heves esőzés és mennydörgés kísérte viharban villámcsapás érte őket India keleti és északi részében Uttar Prades és Bihár államokban.

Korábban 23 halottról és tíz sérültről lehetett tudni. Bihárban összesen 83-an haltak meg villámcsapások miatt, többségében a szabadban tartózkodó földművesek, illetve hajléktalanok – közölte a helyi katasztrófavédelmi hatóság.

Egy helyi tisztviselő előzőleg arról számolt be, hogy a halottak között 13 ember egy farmon dolgozott Gopalgandzs körzetében, Bihár szövetségi állam székhelyétől, Patnától 175 kilométerre északra.

A szomszédos Uttar Pradesből 21, villámcsapás okozta halálesetet jelentettek. Az áldozatok száma vélhetően még emelkedni fog, mivel a hatóságok még összesítik a viharkárokra vonatkozó adatokat.

A meteorológiai szolgálat további viharokra figyelmeztetett az elkövetkező napokban.Tavaly júliusban 39 ember halt meg villámcsapásban Bihár államban, ugyancsak a monszun időszakában.

A heves esőzések általában a monszunidőszak végén érik el Indiát. A monszun és a heves ciklonok miatt tavaly júliustól novemberig mintegy 2450 ember halt meg a lezúduló árvizekben és földcsuszamlásokban.

A címlapfotó illusztráció.