×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ketten életüket vesztették lavinabalesetben az első szabad hétvégén Olaszországban

 

Legalább ketten életüket vesztették Olaszországban az első olyan hétvégén, amikor az emberek a két hónapja tartó szigorú kijárási korlátozások után végre nagyobb távolságra is elutazhattak lakóhelyüktől.

Az észak-olaszországi Dolomitokban, Cortina d'Ampezzo síparadicsom közelében lavina sodort el egy 23 éves olasz férfit, aki egy kisebb csoporttal, köztük a bátyjával síelt a hegyekben szombaton. A szerencsétlenül járt síelőt, akit mintegy 200 méteren görgetett magával a hó- és jéglavina, hamar kiásták a hó alól, de életét már nem tudták megmenteni.

Ugyancsak szombaton a dél-tiroli Folgaria-fennsíkon találtak holtan egy lavina által elsodort, kutyájával kiránduló férfit. Az állatnak nem esett baja.

Olaszországban már a koronavírus-járvány kezdetén lezárták a sípályákat, amelyek továbbra is zárva tartanak. A renitensek csak nem kijelölt helyen síelhetnek.

A szomszédos Svájcban csütörtökön egy sítúrázó, pénteken pedig egy hegymászó vesztette életét lavinában, nagy magasságban. Svájcban nem korlátozták szigorúan az emberek mozgását a járvány miatt, így a túrázást sem tiltották be.

A címlapfotó illusztráció.