×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Repülő gázpalack ölt meg egy járókelőt Sydneyben

 

Repülő gázpalack ölt meg egy járókelőt kedden éjjel Sydneyben, ahol óriási vihar tombolt. Az új-dél-walesi rendőrség egy nyomozója elmondta, hogy a baleset röviddel éjfél után történt Sydney-ben, a kikötő közelében. A nagy viharban egy 9 kilogrammos gázpalack esett le a magasból és eltalált egy férfit, aki az utcán ment.

A kép illsuztráció (Fotó: MTI/EPA/AAP/Steven Saphore)

A 37 éves ember súlyos sérüléseket szenvedett az ütéstől. A szemtanúk a sérültet bevitték egy közeli szállodába, de állapota rohamosan romlott, a kiérkező mentőknek már nem sikerült megmentenie. A mentőszolgálat illetékese szerint nagyon ritka az ilyen baleset, mint mondta: „millióból egyszer következik be”.

A rendőrség arra kérte a környéken élőket, hogy ellenőrizzék, nem tűnt-e el az erkélyükről egy hordozható gázpalack. Kedden éjjel hatalmas vihar csapott le Sydney-re és Új-Dél-Wales nagy részére. A vihart heves esőzés, jégeső, erős szél és hirtelen áradások kísérték.

Szerdára virradóra 65 ezer háztartás maradt áram nélkül, a helyi média jelentései szerint az államban számos ház megrongálódott.
A meteorológiai előrejelzés szerint szerdán további nagy erejű viharok várhatók a térség északkeleti és délkeleti részén is.