A heves esőzés okoz gondot több helyen a világban

 

A világ több pontján okozott gondokat a csapadékos időjárás. Árvíz pusztított Mali fővárosában: helyi hírek szerint legkevesebb tízen meghaltak, több ember pedig elveszítette az otthonát. Ukrajna nyugati részén lakóházak százait öntött el az ár. Az olasz Riminiben több ezer tonnányi fatörmeléket sodródott a tengerpartra – közölte az M1 Híradója.

Vastag sár borította be az utakat Mali fővárosában az áradás után. Özönvízszerű eső zúdult Bamakóra csütörtökön, több városrészt elöntött a víz. Legkevesebb tíz ember meghalt, épületek rongálódtak meg és dőltek össze. A város lakói közül többen a helyi vezetést okolják a katasztrófa miatt. Az utcákon lévő szemét ugyanis elzárta a menekülési útvonalakat.

Nem csak a nyugat-afrikai országban okozott gondot a nagy mennyiségű csapadék. Az elmúlt napok heves zivatarai miatt Ukrajnában is árvíz alakult ki. Lakóházak százait öntötte el az ár az ország nyugati részén. Azokon a területeken, ahol már levonult az ár, megkezdték a takarítást és a károk helyreállítását.

Riminiben, Olaszország keleti részén hatalmas mennyiségű fatörmeléket sodortak a parthoz az elmúlt napok heves esőzéseitől felduzzadt folyók. A hatóságok markológépekkel távolítják el a tengerpartról a törmeléket.

A hatóságok szerint ha javul az időjárás, egy hét alatt befejeződhet a takarítás, és beindulhat a strandszezon a tartományban.