Megrázó

Késes támadó sebesített meg gyerekeket egy kelet-franciaországi iskola közelében

Virággal és tánccal fogadták Ferenc pápát a Kongói Demokratikus Köztársaságban – Fotók

A hívek integetnek Ferenc pápának, amint megérkezik az N'djili nemzetközi repülőtérre 2023. január 31-én Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Ferenc pápa megérkezett Kinshasába, ahol megkezdi apostoli útját a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Ez a katolikus egyházfő 40. külföldi apostoli útja, és ötödik alkalommal látogatott el Afrikába. A Szentatya látogatása a Kongói Demokratikus Köztársaságban február 3-ig tart. Ferenc ezzel II. János Pál pápa nyomdokaiba lépett, aki 1980-ban és 1985-ben járt az országban (Fotó: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápát gyerekek fogadják, amikor megérkezik az N’djili nemzetközi repülőtérre (Fotó: Vatican Pool via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápát táncosok fogadják, amikor megérkezik a N’djili nemzetközi repülőtérre (Fotó: Vatican Pool via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápát a helyi hatóságok fogadják érkezése után az N'djili nemzetközi repülőtéren (Fotó: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa a pápamobilban elhagyja az N'djili nemzetközi repülőteret és a Nemzet Palotájának kertjébe tart a hatóságokkal, a civil társadalommal és a diplomáciai testületekkel való találkozóra (Fotó: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa a pápamobilban elhagyja az N’djili nemzetközi repülőteret és a Nemzet Palotájának kertjébe tart a hatóságokkal, a civil társadalommal és a diplomáciai testületekkel való találkozóra (Fotó: Vatican Pool via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa üdvözli Félix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökét a hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel való találkozója során a Nemzet Palotájának kertjében (Fotó: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa és Félix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke találkozik a hatóságokkal, a civil társadalommal és a diplomáciai testületekkel a Nemzet Palotájának kertjében (Fotó: Vatican Pool via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa Félix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke kíséretében beszédet mond a hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel tartott találkozón (Fotó: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa, Félix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke kíséretében beszédet mond a hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel tartott találkozón a Nemzet Palotájának kertjében (Fotó: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa Félix Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével. Az egyházfő beszédet mond a hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel tartott találkozón a Nemzet Palotájának kertjében (Fotó: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa és Félix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke találkozik a hatóságokkal, a civil társadalommal és a diplomáciai testületekkel a Nemzet Palotájának kertjében Kinshasában (Fotó: Vatican Pool via Vatican Pool/Getty Images).
Ferenc pápa, Félix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke kíséretében részt vesz a hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület találkozóján a Nemzet Palotájának kertjében (Fotó: Vatican Pool via Vatican Pool/Getty Images).