logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szitokszavak a családpártiakra: fasiszta vagy homofób

| Szerző: hirado.hu
Lorenzo Fontana, az olasz Liga külügyi főtitkár-helyettese, alsóházi képviselője, korábban az Európai Parlament tagja, az első Giuseppe Conte-kormányban család-, majd Európa-ügyi miniszter felszólalt a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson.

A politikus – aki szakmáját tekintve politikatudós történész –, felszólalt a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, amely a családok helyzetét járta körül – hangzott el az Európai Idő című műsorban.

Lorenzo Fontana a műsorban arról is beszélt, hogy Európában mit jelent a politikai vitákat tekintve a család intézménye.

A végső harc a család témája körül zajlik majd. Én ezt biztos nem gondolom, ugyanis – és ezt nagyon fontos szem előtt tartani – a család az az érték, ami képes ellenállni a totalitarizmus formáinak” – emelte ki a politikus.

Hozzátette: „Amikor a totalitárius szemlélet megjelenik, az azt jelenti, hogy az állam egy új embertípust akar létrehozni. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, arra különösen a gyerekeket és fiatalokat kell, hogy kiemelje és a jövőjüknek egy más irányt szabnia”.

„A családban ezt elég nehéz megtenni, egy családban a neveltetés – részben legalábbis –, a nagyapáktól,  nagyanyáktól, a szülőktől ered. Így meg lehet érteni azt, hogy azok, akik egy új embert akarnak létrehozni egy új ideológia nevében, maguknak akarják tudni a nevelést egy új társadalomkép alapján. Pontosan ez történik ma, ez történik egyes médiumokkal és egyes iskolákkal, – sajnálatosan főként állami iskolákkal. Ez lesz a jövő harca azok között, akik azt gondolják, hogy a család a legjobb a fontos dolgok között, és azok között, akik úgy gondolják, a legfontosabb a gazdaság, az anyagi javak” – hangsúlyozta Lorenzo Fontana.

Ön megvívott már pár csatát ebben a harcban.  Ma Európában aki a nemzetállam mellett érvel – vagyis a nemzetek Európai Uniója mellett –, a család fontosságáról beszél, azt megbélyegzik minimum azzal, hogy szélső jobboldali, de nagyon gyakran azzal hogy fasiszta vagy homofób.
Mit kezd ezekkel a bélyegekkel? Nem törődik velük, nem figyel rájuk?

Nem. Amit tehetünk, az egy szoros szövetség félépítése az emberekkel, konzervatív emberekkel, azokkal, akik úgy gondolják, hogy a hagyományok, a keresztény értékek és az identitás, fontos dolgok, és így próbálnak erőt adni egymásnak a politizáláshoz” – fogalmazott a szakértő.

Kiemelte: „Egy ilyen szövetséggel megjelenhet egy új erő az Európai Parlamentben, és megpróbálhat változtatni az ott folyó politizálás irányán is. Ilyen körülmények között erősnek kell maradni és együtt kell lépni, hogy megpróbálhassuk megváltoztatni ezt az Európát, nem is annyira saját magunk, de a gyerekeink jövője miatt”.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Az interjú további részét, a Kossuth Rádió hétfői, Jó Reggelt! Magyarország című adásában hallhatják.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még