logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A globális éghajlatváltozás nem áll meg az egyes országhatároknál

| Szerző: hirado.hu
Zajlik az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat. Az egy éven át tartó egyeztetéssorozat szimbolikus eleme, hogy az uniós négyszázmillió polgára közül négy alkalommal kétszáz-kétszáz ember szintén elmondhatja  a véleményét.

Az első kétszázas csoport egy hete első alkalommal gyűlt össze Strasbourgban. Emellett a konferencia részeként civil szervezetek is regisztrálhatnak eseményeket. Ilyen volt ezen a héten a Magyar Természetvédők Szövetségének klímakérdésekről szóló eseménye, amelynek megszervezését az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája segítette. A képviselet vezetője Lővei Andrea arról beszélt, hogy miként válik a nagy európai konferenciasorozat részévé egy-egy ilyen civil esemény.

A globális éghajlatváltozás nem áll meg az egyes országhatároknál, így az ellene való küzdelem is nemzetközi együttműködést igényel, amelyhez az Európai Unió megfelelő kereteket is jelenthet” – mondta Lővei Andrea a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Hozzátette, a szakmai panelekben szakértők mondhatták el meglátásaikat, különböző perspektívából megfogalmazott nézeteiket, amelyek saját szektoraikra jellemzők. A paneltagok között szerepeltek az akadémiai, a gazdasági élet képviselői, illetve több politikai szereplő is és különböző civil szerveztek képviselői is.  A közönség sorai között pedig igen aktív civil közönség ült, akik kérdéseikkel, aggodalmaikkal fordultak a panel előadóihoz.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még