×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A globális éghajlatváltozás nem áll meg az egyes országhatároknál

 

Zajlik az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat. Az egy éven át tartó egyeztetéssorozat szimbolikus eleme, hogy az uniós négyszázmillió polgára közül négy alkalommal kétszáz-kétszáz ember szintén elmondhatja  a véleményét.

Az első kétszázas csoport egy hete első alkalommal gyűlt össze Strasbourgban. Emellett a konferencia részeként civil szervezetek is regisztrálhatnak eseményeket. Ilyen volt ezen a héten a Magyar Természetvédők Szövetségének klímakérdésekről szóló eseménye, amelynek megszervezését az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája segítette. A képviselet vezetője Lővei Andrea arról beszélt, hogy miként válik a nagy európai konferenciasorozat részévé egy-egy ilyen civil esemény.

A globális éghajlatváltozás nem áll meg az egyes országhatároknál, így az ellene való küzdelem is nemzetközi együttműködést igényel, amelyhez az Európai Unió megfelelő kereteket is jelenthet” – mondta Lővei Andrea a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Hozzátette, a szakmai panelekben szakértők mondhatták el meglátásaikat, különböző perspektívából megfogalmazott nézeteiket, amelyek saját szektoraikra jellemzők. A paneltagok között szerepeltek az akadémiai, a gazdasági élet képviselői, illetve több politikai szereplő is és különböző civil szerveztek képviselői is.  A közönség sorai között pedig igen aktív civil közönség ült, akik kérdéseikkel, aggodalmaikkal fordultak a panel előadóihoz.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címlapfotó illusztráció.