×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre több szövetséges csatlakozhat a magyar-olasz-lengyel együttműködéshez

 

A magyar-olasz-lengyel együttműködés mellett azzal is foglalkozott a hétvégén a Kossuth Rádió Európai idő című műsora, hogy Európában az utóbbi időben megnövekedett a muszlim fanatikusok által elkövetett bűncselekmények száma.

A magyar-olasz-lengyel együttműködés még csak a kezdet, amely két-három éves távlatban több potenciális szövetségest is maga mellé állíthat – hangoztatta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában.

Orbán Viktor kormányfő, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Matteo Salvini, az olasz jobboldal vezető április elsejei budapesti találkozójukon pártjaik európai szintű együttműködéséről egyeztetett.

A kormánypárt és Orbán Viktor is  felismerte, hogy a 450 milliós Európai Unióban több tíz, de akár százmillióra is tehető azon állampolgárok száma, akiknek nincsen politikai otthona.

Jelenleg a konzervatív-keresztény, családcentrikus értékeket nem képviseli egyik politikai erő sem európai szinten.

„Ennek az együttműködésnek lehet a katalizátora a magyar kormánypárt és ennek az első lépése volt az áprilisi eleji budapesti találkozó” – tette hozzá.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Csak Franciaországban ezer olyan imám van, akik nem tudnak franciául, ami egy olyan izolációt eredményez, ami egyfajta fogékonyságot jelent a szélsőségek irányába.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!