×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarországon igazán magas a közbiztonság szintje

 

Az Európai Néppárt Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP képviselőjét választotta az Europol parlamenti ellenőrzőcsoportjába. Eközben pedig a digitális jogokat fókuszba állítva tartott képzést a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) együttműködésben a győri Szécsényei István Egyetemmel, valamint az Európai Fogyasztóvédelmi Szerveztek Szövetségével. A Kossuth Rádió Európai idő című műsorának összefoglalója.

Nagy megtiszteltetés számomra a jelölés, ugyanakkor tudom komoly felelősséggel is jár. Nagyon örültem, hogy az Európai Néppárt vezetősége engem jelölt a sok jelentkező közül a tisztség betöltésére”– mondta Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP képviselője a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában. Hozzátette, az Europol az egyik legsikeresebb és legfontosabb uniós ügynökség, amely a bűnüldöző szervek, a rendőrségi szerveztek együttműködését hivatott elősegíteni.

Magyarország megítélése és megbecsültsége ezen a területen nagy, köszönhetően annak, hogy a magyar rendőrség és más bűnüldöző szervek kiváló munkát végeznek. Büszkék lehetünk, hogy Magyarországon az egyik legjobb a közbiztonság az európai unión belül. Büszkék lehetünk ugyanakkor arra is, hogy Magyarország a külső határok védelemben is példát ad az egész unió számára – tette hozzá a képviselő.


Az egységesség sürgető és szükségszerű az egységes piacon

A fogyasztóvédelem az a terület, amelyben az egységesség sürgető és szükségszerű az Európai Unió, vagyis az egységes piac területén. Ezzel a szemlélettel tartotta a héten képzését a digitális jogokat fókuszba állítva a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) együttműködésben a győri Szécsényei István Egyetemmel, valamint az Európai Fogyasztóvédelmi Szerveztek Szövetségével.

A koronavírus járvány hatására ugrásszerűen megnőtt az online vásárlások száma, a pandémiás időszakban. Ez annak köszönhető, hogy azok is online vásároltak, akik a járvány előtt a hagyományos vásárlást részesítették előnyben. Ez azonban azt eredményezte, hogy egyes vásárlók teljesen ki vannak szolgáltatva, mivel a webáruházak világa egy teljesen új közeg számukra, sokan nem tudják hogyan használják biztonságosan, milyen veszélyek fenyegetik őket, illetve nagyon sokan azt sem tudják egy online vásárlás esetén milyen jogok illetik meg – mondta Baranyi Dóra, a FEOSZ jogi igazgatója.

A képzés célja pedig pontosan az volt, hogy a programban résztvevő szakemberek a tudás megszerzése után, tájékoztatást, segítséget nyújtsanak a vásárlóknak, többek között a rájuk vonatkozó különböző jogszabályi összefüggésekről – mondta.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címlapfotó illusztráció. 


A teljes adás itt hallgatható vissza.