Magyarország a külső határok védelemben is példát ad az egész unió számára

 

Az Európai Néppárt Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP képviselőjét választotta az Europol parlamenti ellenőrzőcsoportjába.

Nagy megtiszteltetés számomra a jelölés, ugyanakkor tudom komoly felelősséggel is jár. Nagyon örültem, hogy az Európai Néppárt vezetősége engem jelölt a sok jelentkező közül a tisztség betöltésére”– mondta Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP képviselője a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában. Hozzátette, az Europol az egyik legsikeresebb és legfontosabb uniós ügynökség, amely a bűnüldöző szervek, a rendőrségi szerveztek együttműködését hivatott elősegíteni.

Az együttműködésre szükség is van, hiszen a bűnözök nem ismernek államhatárokat. Az illegális bevándorlás, az embercsempészet, a pénzhamisítás és egyéb internet alapú bűncselekmények miatt szükséges az, hogy a különböző országok rendőrségei együttműködjenek a bűnözők elfogásában, a bűncselekmények megfékezésében.

Magyarország megítélése és megbecsültsége ezen a területen nagy, köszönhetően annak, hogy a magyar rendőrség és más bűnüldöző szervek kiváló munkát végeznek. Büszkék lehetünk, hogy Magyarországon az egyik legjobb a közbiztonság az európai unión belül. Büszkék lehetünk ugyanakkor arra is, hogy Magyarország a külső határok védelemben is példát ad az egész unió számára – tette hozzá a képviselő.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

 

A címlapfotó illusztráció. 


A teljes beszélgetés itt hallgató meg.