×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Pár nap nyugalom után katasztrofálissá vált a koronavírus-helyzet

 

Egyre több nyugat-európai politikus kerül karanténba, illetve több országban is régiókat, településeket zárnak karantén alá. Míg Olaszországban óriási mértékben nőtt a fertőzöttek száma, addig Kínában az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a megbetegedetteké.

Az elmúlt időszakban Európának több kihívással is szembe kellett néznie, mégis talán az egyik legnagyobb kihívást a koronavírus-járvány okozta.

A koronavírus helyzetet tekintve pár nap nyugalom után katasztrofálissá vált a helyzet, folyamatosan kaphatjuk az információkat, hogy Nyugat-Európában mely politikusok kerültek karanténba, illetve több országban is régiókat, településeket zárnak le – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Hozzátette, rendkívül érdekes adat, hogy amíg Olaszországban óriási mértékben nőtt a fertőzöttek száma, addig Kínában az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a megbetegedetteké. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a kínaiak szó nélkül betartották az előírt szabályokat.

Az egyes országok statisztikáiból az is kiderül, hogy az európai országokban élő kínaiak kisebb számban fertőződnek meg a vírussal, pontosan azért mert szigorúan betartják a védelmi előírásokat.

Az elmúlt évek fontos kérdése volt az is, hogy ki vezeti az Európai Uniót. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy egyértelműen a németek – ebbe azonban a franciák nem törődnek bele.

Ha kicsit is figyelemmel kísérjük a macroni politikát, láthatjuk: fontos célkitűzés, hogy még inkább vezető pozícióba kerüljön Franciaország az Unión belül – tette hozzá.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címlapfotó illusztráció.