×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Deutsch Tamás: Elhúzódhat a jogállamiságról szóló vita

 

Egyes vélemények szerint Soros György milliárdos próbaper indítására szólította fel az Európai Bíróságot hazánk ellen. Véleménye szerint egyfajta tesztalanyként kellene használni Magyarországot jogállamisági ügyekben. Összefoglaló az Európai idő című műsorból.

A héten nyílt levelet fogalmazott meg a Századvég Alapítvány az Európai Unió vezetőinek, amelyben elhatárolódást kér egy nyilatkozattól. A kifogásolt megszólalás Soros Györgytől származik, aki úgy fogalmazott, hogy az EU-nak egyfajta tesztalanyként kellene használnia Magyarországot jogállamisági ügyekben. Más fordítások szerint a milliárdos próbaper indítására szólította fel az Európai Bíróságot hazánk ellen.

Soros György nyilatkozata egyértelmű jelzés arra, hogy az Európai Unió kitettsége és sebezhetősége végtelen méreteket ölt ahhoz képest, hogy milyen szilárd volt

– mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában.

 

Az Európai Parlament Magyarországról szóló vitájában felszólalt magyar részről Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, aki arról beszélt, hogy Európában erőteljesen fel kell lépni az autoriter rendszerekkel és vezetőikkel szemben

Deutsch Tamás, a Fidesz néppárti delegációjának vezetője a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában úgy fogalmazott, a brüsszeli, baloldali mainstream politikához kötődő erők elszántságát látva a vita még sokáig elhúzódhat.

„Ez a vita szándékában valójában az európai értékekkel ellentétes, ahhoz vezet, hogy ahelyett, hogy a kohéziót, az egységet erősítené, valójában az európai együttműködést veri szét” – jelentette ki.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!