×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország nem támogatja az átnevezett kvótarendszert sem

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök találkozója az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel találkoztak csütörtökön a visegrádi országok kormányfői. Megbeszélésükön az új migrációs csomag volt az egyik fő téma.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy értékelte az unió új migrációs stratégiáját, hogy több területen is lát fejlődést, de leszögezte azt is hiába nevezik át a kvótát másnak, az attól még kvóta marad, amit Magyarország ellenez.

A magyar kormányfő úgy fogalmazott: két megközelítés van, a bizottságé, ami azt mondja, hogy menedzseljük jól a migrációt, a magyar megközelítés viszont az, hogy állítsuk meg a migránsokat.

Elmozdulás és kérdések is akadnak bőven az új migrációs csomagot illetően. Ezekre nehéz lesz minden tagállam számára megnyugtató válaszokat adni.


Az adás itt meghallgatható.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címalapfotó illusztráció.