×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötvenmilliárd eurós szolidaritási alapot hozna létre az Európai Parlament

 

Az Európai Parlament a héten szavazott egy közel ötvenmilliárd eurós szolidaritási alapról.

A héten az Európai Parlament plenáris ülést tartott, ahol elsősorban a koronavírus-járvány elleni intézkedések voltak napirendben. Ezzel összefüggésben a „magyar ügyről” is tárgyaltak. Az Európai bizottság elnöke, és az Európai Tanács elnöke a hét közepén javaslatokat terjesztett elő szintén a járvánnyal összefüggésben, a korlátozások feloldásának összehangolásáról.

Kevés képviselő volt jelen, csak azok tartózkodhattak a teremben az elnökön és a levezető elnökön kívül, akik éppen hozzászóltak” – számolt be Baraczka Eszter, a közmédia tudósítója a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában. Hozzátette, az ülésen minden a koronavírus-járvány körül fogott, minden napirendi pont ezzel a témával volt kapcsolatos. Emellett szavaztak a képviselők olyan indítványokról, amelyek a jogalkotás részei és elsősorban a gazdaság újraélesztését szolgálják.

Ezen kívül a parlamentnek egy saját kezdeményezésű határozata is megszületett, amit meg is szavaztak. Ez egy nagy átfogó csomag, ami a parlament saját álláspontját tükrözi azzal kapcsolatban, hogy ők hogyan szeretnék kezelni a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság különböző aspektusait.

A parlament egy közel ötvenmilliárd eurós szolidaritási alapot hozna létre a koronavírus-járvány okozta károk orvoslására. Emellett egy gazdasági reformcsomagot is kezdeményeznek, ebben részt kapna az uniós költségvetés módosított formája, és helyreállítási kötvények is.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címlapfotó illusztráció.