Fiatalok Európában címmel tartottak ifjúsági konferenciát Pécsett

 

A baranyai megyeszékhelyen tartott rendezvény célja, hogy a fiatalok jobban megismerjék az Európai Uniót és az ezzel kapcsolatos lehetőségeiket.

A Sopianae Kulturális Egyesület szervezésében 2017 és 2020 között valósul meg a Közösségek Pécsett programsorozat, amelynek keretében 69 rendezvényt szerveznek meg – tájékoztatott Hafner Tamás, a Sopianae Kulturális Egyesület vezetője a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Hozzátette, a Fiatalok Európában Konferencia idén harmadik alkalommal valósult meg. Célja a tudományos alapokon nyugvó, tudományágak közötti párbeszéd elindítása az Európai Unió és a csatlakozás előtt álló országok fiatal értelmisége körében – hívta fel a figyelmet.

Arról is beszélt, hogy a tagországokban élők pontos ismeretekkel rendelkeznek az EU adottságairól, a csatlakozási szándékkal rendelkező országok fiataljai pedig új szemlélettel járulhatnak hozzá a kétoldalú, de közös célú kommunikációhoz. A közös munka eredményeként, az eltérő szemszögből megközelített problémákat szintetizálva, közelebb juthatunk egy egységes és még jobb EU megteremtéséhez.

Megjegyezte, a  szakmai plenáris és szekció előadások lehetőséget teremtenek a doktorandusz hallgatók és a fiatal kutatók számára kutatási területük bemutatására is, emellett számtalan kulturális, szabadidős program színesíti a rendezvényt.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

A címlapfotó illusztráció.