Az embereken és a politikusokon áll Európa jövője

 

A bevándorlással és Európa önbecsülési problémájával foglalkozik Douglas Murray könyve, az Európa furcsa halála. A szerző részletesen ír a migrációval kapcsolatos problémákról, figyelmeztetve ennek okaira, vagyis arra, hogy Európa elveszítette a hagyományait, valamint létjogosultságába vetett bizalmát.

„Az elhalványuló értékekre, és a nem megfelelő politikára egyaránt visszavezethetők Európa mai problémái. A könyvben a „tyúk és tojás” helyzetére mutattam rá, vagyis, hogy vajon melyik volt előbb. A nem megfelelő politika a tömeges migrációhoz vezetett, de a nyugat-európai államok is jelentősen megváltoztak, felhalmozódtak a morális problémák, elvesztettük önbizalmunkat, és a saját történetünk irányítását szem elől vesztettük.

A felsorolt dolgok párhuzamosan zajlanak jelenleg, de azt nem lehet tudni, hogy melyikből melyik következik” – mondta Douglas Murray.

Murray szerint az embereken és a politikusokon múlik a problémák kezelése. A politikusok vagy bölcs, vagy nem bölcs döntéseket hoznak. Az elmúlt időszakban sok kedvezőtlen döntés született, amelyeket a bölcsek felül tudnának írni.

Az biztos, hogy a kontinens országainak hitvallása eltérő marad.

„A politikusok a választói akaratra alapoznak, így Magyarország jövője más lesz, mint Franciaországé, Dániáé vagy Svédországé azért, mert az emberek által megválasztott hatalmak teljesen más döntéseket fognak hozni. Tehát a dolgokat meg lehet változtatni, ha az emberek változást akarnak” – hangsúlyozta Murray.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

euranet logo