Izgalmas lesz az ősz Nagy-Britanniában

 

Nagy-Britanniában továbbra sem tisztul a kép, a Brexit pontos forgatókönyve változatlanul zavaros. Boris Johnson megválasztott új miniszterelnök már többször is kijelentette, hogy nem lesz haladék, de kérdés, hogy október 31-én még mindig ő lesz-e a miniszterelnök.

Boris Johnsonnak egy izgalmas belpolitikai víziója van az Egyesült Királyság számára – jelentette ki Phillip Blond politikai elemző, David Cameron egykori angol miniszterelnök volt tanácsadója a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában. Hozzátette, a Brexittel ugyanakkor meggyűlik majd a baja.

Véleménye szerint nem fog tud megbirkózni a kilépéssel október 31-ig, és egyre valószínűbb az esélye egy előrehozott választásnak, amely ősszel akár be is következhet.

Arról is beszélt, hogy a konzervatívoknak most vissza kell szerezniük a szavazatokat a Brexit-párttól. Amennyiben nem szerzik vissza a voksokat, a Konzervatív Párt bajban lesz, és veszíteni fog a valószínűleg összefogó bennmaradás-párti erőkkel szemben – tette hozzá.

Úgy véli, az egyedüli stratégia az lehet, ha Borsis Johnson előrehozott választást kezdeményez, amelyen azzal kampányol majd, hogy győzelme esetén végig viszi a kemény Brexitet.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

euranet logo