Aktuális

Több embert elfogtak a budapesti rendőrök a BKV járművein és a megállók környékén

Négy hónapos csecsemő vesztette életét az Arizonát sújtó hőhullámban

| Szerző: hirado.hu
A kánikulában súlyos veszélynek vannak kitéve az idősek és a gyermekek.

Egy négy hónapos csecsemő meghalt, miután a családjával az arizonai Havasu-tónál nyaralt, ahol aznap az átlaghőmérséklet elérte a 48 Celsius-fokot.

A kislány, Tanna Rae Wroblewski a délután folyamán lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét. A tűzoltóság kiérkezésekor a szülők megpróbálták újraéleszteni a kis gyermeket.

A hatóságok a csecsemőt kórháza szállították, ahol az egészségügyi személyzet átvette a kislány újraélesztését. Ezután a phoenixi gyermekkórházba szállították, ahol belehalt a hőség okozta rosszullétbe.

Tanna halálának pontos okát még nem közölte az orvosszakértő.

A négy hónapos kislány tragédiájáról édesanyja, Alyssa számolt be: „Tanna Rae, a mi kis angyalkánk, már a mennyországban van. A szívünk összetört, a történtekre egyszerűen nincsenek szavak. Július 5-én mosolygott ránk utoljára, és mi aznap tudtuk őt utoljára a karjainkba zárni.”

Akárcsak az Egyesült Államokban, Magyarországon is extrém hőségre hívják fel a lakosság figyelmét.

A rekkenő meleg megviseli a szervezetet, fontos a rendszeres folyadékfogyasztás, a szakemberek szerint 2-3 liter vizet is érdemes meginni a forróságban.

Az ország több pontján, így Budapesten is egész nap frissítőket osztanak. Emellett pedig több párakaput is felszereltek országszerte a gyors felfrissülés érdekében. Idősek, felnőttek és gyerekek egyaránt hűtik magukat a szökőkutak közelében.

Ajánljuk még