Aktuális

Több embert elfogtak a budapesti rendőrök a BKV járművein és a megállók környékén

Egy nagy csoport hadköteles férfit tartóztatott fel az ukrán határőrség a moldovai határon

Huszonhárom hadköteles férfit tartóztatott fel az ukrán határőrség a moldovai határon – közölte szerdán az ukrán hatóság.

A tájékoztatás szerint a csoport egy gabonaszállító teherautóval jutott el a határhoz az Odessza megyei Podilszk járásban, és akkor fogták el őket, amikor gyalogosan próbáltak átjutni a határon a szakadár „Dnyeszter Menti Köztársaság” területére.

A történtekről az ukrán határőrség éjjellátó készülékkel készített felvételt is közzétett. A tájékoztatás szerint a hadköteles férfiak fejenként 4600, illetve 14 800 eurónak megfelelő összeget fizettek kriptovalutában egy embercsempésznek. Az érintetteket szabálysértési eljárás és bírság fenyegeti illegális határátlépés kísérlete miatt, valamint meg kell jelenniük az illetékes hadkiegészítő parancsnokságon is.

Az Oroszországgal háborúban álló Ukrajnában a hadiállapot kihirdetése óta a 18-60 éves, hadköteles korú férfiaknak csak kivételes esetekben engedélyezik, hogy elhagyják az ország területét. Ennek ellenére sokan próbálkoznak átjutni a zöldhatáron, mindenekelőtt a környező európai uniós tagországokba. Az ukrán védelmi tárca adatai szerint a háború kitörése óta több mint 400 ezer férfi ellen adtak ki körözést, mert figyelmen kívül hagyták a katonai behívókat.

Ajánljuk még