Aktuális

Elszakadt egy csúszópálya drótkötele, négy gyerek megsérült a dél-erdélyi vidámparkban

Izraeli légicsapás végzett a Hezbollah-vezető volt testőrével

Izraeli légicsapás végzett kedden Szíriában Haszan Naszrallahnak, a Hezbollah libanoni síita milícia vezetőjének volt testőrével, aki biztonsági források szerint fegyvereket csempészett a szélsőségesek számára.

A Hezbollah részvétnyilvánító közleménye szerint a csapás Jasszer Nimr Karbas járművét érte, bár a férfi szervezeten belül betöltött szerepét nem részletezte.

A szíriai Sám FM rádió úgy tudja, izraeli légicsapás történt Damaszkusz határában a szíriai főváros és Bejrút közötti autópályán. A libanoni LBCI Lebanon News helyi hírportál szerint a járművet ért találat következtében az abban utazó két személy életét vesztette.

Két biztonsági forrás azt állítja, hogy Karbas középvezetői tisztségig küzdötte fel magát a milícia soraiban és egyebek mellett fegyverszállításokért volt felelős.

A Hezbollah az Izrael és a Hamász közötti háború kitörése óta rakétákkal és drónokkal támadja Izrael északi részét. Izrael válaszként egyre gyakrabban támadja a Hezbollah állásait egyebek között Dél-Libanonban is. A kölcsönös támadások miatt izraeliek és libanoniak tízezrei voltak kénytelenek elhagyni a határtérségben lévő otthonaikat.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még