Aktuális

Foci-Eb: nekik szurkolhatunk szombaton

Fico: Ha egészséges lennék, Orbán Viktorral tartottam volna Moszkvába

Robert Fico szlovák miniszterelnök az ellene végrehajtott májusi merényletkísérlet óta első nyilvános fellépésében Orbán Viktor magyar kormányfő közvetítői erőfeszítéseit méltatta az ukrajnai konfliktusban.

A Szent Cirill és Metód szláv apostolok tiszteletére a dévényi várban rendezett pénteki ünnepélyes rendezvényen Robert Fico élesen bírálta „a liberális ideológiát” és nagyra méltatta a magyar kormányfő azon erőfeszítését, hogy közvetíteni próbál az ukrajnai konfliktusban.

„Ha egészséges lennék, csatlakoztam volna hozzá”

– utalt a szlovák miniszterelnök Orbán Viktor moszkvai útjára.

„Nem lehet elegendő békekezdeményezés” annak érdekében, hogy megakadályozzák az ukrajnai háború elmérgesedését és egy jóval szélesebb katonai konfliktussá terebélyesedését – hangsúlyozta Robert Fico. Mint mondta, „csodálattal adózik” Orbán Viktornak, amiért Kijevbe és Moszkvába is elutazott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, illetve Vlagyimir Putyin orosz államfővel is találkozzon.

Fico úgy fogalmazott, hogy a béke ugyan nem minden, de „a béke nélkül minden semmis”.

Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő (b) Robert Fico szlovák miniszterelnök társaságában az Európai Unió állam- és kormányfői találkozóján Brüsszelben, 2024. március 22-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még