Aktuális

Vitályos Eszter: Tűrhetetlen állapotok a reptéren, azonnali és hatékony lépéseket vár a kormány

Csecsenek lövöldöztek szíriai migránsokkal Bécsben, többen kórházba kerültek

| Szerző: Simon István
Lövöldözésbe torkollott egy bandaháború péntek este Bécs Brigittenau városrészében, az Anton Kummerer parkban. Sajtóhírek szerint szíriai fiatalok csaptak össze csecsenekkel a belvárosban, a heves szóváltást lövöldözés követte, melynek eredménye három súlyos és több könnyű sérült, puskagolyók által megrongált parkoló autók és lefoglalt fegyverek lettek.

Péntek este Bécs Brigittenau városrészében szíriai fiatalok csaptak össze csecsenekkel, előbb botokkal támadtak egymásra, majd a paprikaspray is előkerült, végül késekkel rontottak egymásnak, sőt fegyverek is előkerültek.

„Mi lett a kerületünkkel? Lassan olyan itt, mintha Favoritenben lennénk!” – panaszkodott egy helybéli nő a Kronen Zeitung tudósítójának Bécs hírhedt, főként migránsok lakta lakónegyedére utalva.

A rendőrséget a szomszéd riasztották, a kiérkező járőrök több férfit igazoltattak. Három sérültet mentők a helyszínen elláttak, négy másik embert pedig kórházba szállítottak.

A Krone.at tudósítója szerint a park egy csatatérre hasonlított.

„Este fél tíz körül lövéseket hallottunk a felségemmel. Mondtam neki, hogy menj arrébb az ablakból, különben lelövik. Aztán megérkeztek a rendőrök”

– mesélte egy szemtanú a lapnak.

A lövedékek öt embert eltaláltak, ők éppen az autójukban ültek vagy parkoltak. Több, a környéken parkoló kocsi oldalába lyukakat ütöttek a lövedékek.

A rendőrök a helyszínen fegyvereket foglaltak le a migránsoktól. Az ügyben nyomozás indult.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: MTI

Ajánljuk még