Baleset

Kanyarodó autó gázolta el a zebrán áthaladó családot Veresegyházon

Turbulencia rázott meg egy Dél-Amerikába tartó utasszállító gépet, sokan megsérültek

Egy repülőgép Spanyolországból repült Uruguayba, azonban az Atlanti-óceán fölött légörvénybe került, ezért kényszerleszállást hajtott végre Brazíliában. A gépen több mint 300-an utaztak, közülük többen beverték a fejüket, vagy vágási sérüléseik keletkeztek. A sérülteket a kényszerleszállás után kórházba szállították, a többi utast pedig egy másik járat vitte tovább Uruguayba – hangzott el az M1 Híradóban.

A Madridból Montevideóba tartó repülőgép az óceán fölött került turbulenciába, az üléseikből kirepülő utasok miatt a kabin borítása több helyen szétesett. Az M1 Híradóban bemutatott fotókon jól látható, hogy az egyik ülés kettétört. Huszonhárom sérült utast kórházba szállítottak, négy embert az intenzív osztályon kezelnek.

Az utasok rémülten emlékeztek vissza a történtekre:

„Volt, akinek eltörtek a végtagjai, mások megsérültek a karjukon, az arcukon vagy a lábukon. Körülbelül harminc sérült lehetett. Borzalmas volt ezt átélni, azt hittem, hogy meg fogunk halni, de hála Istennek nem így történt!”

számolt be a történtekről az egyik utas.

A repülőgép a baleset miatt kényszerleszállást hajtott végre egy észak-brazíliai repülőtéren. Az utasok a terminál előtt, a fűben ülve várták, hogy egy másik járattal eljuthassanak az urugayi Montevideóba.

„Nagyon hirtelen történt: a repülő elvesztette az egyensúlyát és zuhanni kezdett. Akik nem voltak bekötve, azok felröppentek az üléseikből és beütötték magukat a kabin tetejébe. Azután itt hajtottunk végre vészleszállást.

Az orvosok már a kifutópályán vártak minket, de három-négy órán át így is a repülőn kellett maradnunk. Amióta elhagytuk a gépet itt várakozunk, nem sok mindent mondtak nekünk”

– panaszolta egy másik utas.

A repülőgépet működtető Air Europe közölte, elindítottak egy másik gépet Madridból, ami felvette és eredeti célállomásukra szállította azokat utasokat, akik nem szorultak kórházi kezelésre.

Az utóbbi hónapokban több hasonló baleset is történt légörvények miatt: a Singapore Airlines járatán pár héttel ezelőtt egy brit férfi meghalt, több mint hetvenen megsérültek, tíz embert pedig hetekig kórházban kezeltek. A Qatar Airways Dohából Dublinba tartó repülőgépe pedig Törökország felett járt ugyanígy, a fedélzeten tizenketten sérültek meg.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még