Aktuális

Felgyújtotta magát egy férfi Zágrábban

A hőség miatt iskolákat zárnak be Görögországban

A görög hatóságok úgy döntöttek, hogy a kánikula miatt keddtől egyes iskolákat és bölcsődéket ideiglenesen bezárnak, illetve engedélyezik az otthoni munkavégzést.

A helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedd és csütörtök között akár a 40 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet az ország déli és középső részén. Egyes területeken, például Évia szigetén az említett időszakban bezárják az általános iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket, máshol pedig csak délelőtt tarthatnak nyitva.

A görög kormány figyelmeztette a szabadtéren dolgozó embereket, hogy a legmelegebb órákban – 12 és 17 óra között – lehetőleg kerüljék a munkavégzést.

A statisztikák szerint ebben az időszakban Görögországban a hőmérséklet általában 20 és 33 Celsius-fok között szokott alakulni.

Számos közintézményben a légkondicionált helyiségeket nyitva tartják a hőség elől menedéket kereső lakosok, különösen a melegre érzékenyebb idősek és gyerekek előtt.

A hőmérséklet a helyi meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint e hét végétől csökken, majd a jövő héten visszaáll a rendes szintre.

Ajánljuk még