Aktuális

Repülőszerencsétlenségben életét vesztette Malawi alelnöke

A Hezbollah többtucatnyi rakétát lőtt ki észak-izraeli állásokra

Az Irán támogatását élvező Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet kedden közölte, hogy több tucat rakétát lőtt ki észak-izraeli állásokra.

A Hezbollah közleménye szerint több tucat Katyusa típusú rakétával lőtték a 210. Golán-hadosztály tüzérezredének és páncélos dandárjának a Jardun laktanyában lévő parancsnokságát, válaszul egy izraeli éjszakai támadásra a kelet-libanoni Hermalban.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy mintegy 50 rakétát lőttek ki Libanonból, de a támadásnak nem voltak sebesültjei.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civilszervezet jelentése szerint egy Szíriával határos területet ért izraeli támadásban öten haltak meg. Egy libanoni biztonsági forrás szerint a Hezbollah két parancsnoka is a halottak között volt.

A Hezbollah a gázai háború októberi kirobbanása óta szinte napi rendszerességgel támad izraeli célpontokat, válaszul pedig Izrael támadja a milícia állásait. Libanoni biztonsági források szerint az összecsapásoknak már közel 500 halottja van libanoni oldalon, köztük több civil is.

A harcok nyomán a határ mentén fekvő izraeli és libanoni települések infrastruktúrájában is súlyos károk keletkeztek, többeket pedig evakuáltak.

Ajánljuk még