Baleset

Frontális karambol történt hajnalban, az útszakaszt teljes szélességében lezárták

Megkezdte munkáját az Ukrajnát érintő dezinformáció elleni szervezet

Megkezdte munkáját az Ukrajnát érintő dezinformáció leleplezésére létrehozott szervezet, az Ukrán Kommunikációs Csoport (Ukraine Communications Group) hétfőn Varsóban – jelentette be a lengyel külügyminisztérium.

A szervezet lengyel és amerikai kezdeményezésként jött létre. Több partnerország is csatlakozott: Finnország, Franciaország, Kanada, Lettország, Litvánia, Németország, Olaszország és Szlovénia. Részt vesz benne a NATO és az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) is.

A lengyel külügyminisztérium közlése szerint az UCG célja, hogy növelje az orosz dezinformációval szembeni közös fellépés hatékonyságát. A Kreml „rendszeresen hazugsághoz és manipulációhoz folyamodik, hogy aláássa a hazáját védő ukrán nemzettel vállalt (nemzetközi) szolidaritást” – írták.

Kiemelt kép: Tomasz Chlon a külügyminiszter meghatalmazottja a nemzetközi dezinformáció elleni küzdelemben és James P. Rubin az Egyesült Államok különmegbízottja és a Global Engagement Center koordinátora az Ukrán Kommunikációs Csoport kezdeményezéséről szóló sajtótájékoztatón a lengyel külügyminisztérium épületében Varsóban (Fotó: EPA/Marcin Obara)

Ajánljuk még