Megrázó

Vízbe fulladt egy 5 éves kisfiú Hajdúszováton

A Koránt szabad, a Bibliát nem szabad olvasni a bécsi iskolákban

| Szerző: hirado.hu
Miközben egyre gyakoribb Ausztriában, hogy a diákok az iskolai tanórákon és a szünetben a Koránt olvassák, a keresztény szentírás, a Biblia elfogadottsága egyre csökken. A bécsi gimnáziumokban csendben terjeszkedik az iszlám, a muszlim vallású diákokkal szembeni túlzott tisztelet pedig nem ismer határokat – írja a Kronen Zeitung.

Meghökkentő eset történt a minap Bécs Döbling kerületének egyik gimnáziumában. Az egyik diák, akinek nem volt kedve a Harry Potterből vagy más, a diákok körében népszerű irodalmi műből felolvasni németórán, megkérdezte a tanárnőtől, hogy a változatosság kedvéért felolvashatna-e néhány bekezdést a Bibliából.

A tanárnő azt felelte: „Azt nem lehet, mert nem lenne tisztességes Mohameddel szemben.”

Amikor a diák később elmesélte az esetet a szüleinek, az apja felháborodott. „A fiam szeret a Bibliából olvasgatni, nem értem, miért nem teheti ezt meg az iskolában?” – panaszolta a katolikus férfi a Kronen Zeitungnak.

A lap megkeresésére az osztrák oktatási minisztérium továbbította a kérdést az oktatási igazgatósághoz (a magyar Oktatási Hivatal helyi megfelelője – a szerk.), amely végül közölte, hogy „nincsenek elfogadott normák a vallásos szövegek németórán való felhasználására.”

A lap szerint a fenti eset arra is rámutat, hogy a szabályozók, illetve az iskolavezetés gyakran magukra hagyja a tanárokat olyan gyakori kérdések, problémák megoldásában, mint például a különböző vallási felekezetekbe tartozó diákok oktatása. Mindezt annak ellenére, hogy a vallási jellegű feszültségek már régóta az iskolai mindennapok részei – írja az osztrák lap.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Ajánljuk még