Aktuális

Aranysáv is díszíti a magyar olimpiai csapatot Párizsba szállító repülőgépet

Ötmillió forinttal támogatja a brazíliai áradások érintettjeit a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) ötmillió forinttal támogatja a brazíliai, Porto Alegre-i Szent Márton Plébániát, ahol számos, az árvíz miatt otthonát elvesztett embert segítenek – közölte az MKPK titkársága csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a püspökök testülete mély együttérzéssel és imádságos szívvel gondol a Brazíliát május eleje óta sújtó heves esőzések és példátlan kiterjedésű áradások áldozataira és érintettjeire. A katasztrófa eddig több mint 100 halálos áldozatot követelt, 100-nál többen eltűntek és több százezren kényszerültek otthonuk elhagyására.

A fedél nélkül maradtaknak az állam fővárosában, Porto Alegrében 105 ideiglenes menhelyen nyújtanak segítséget. Ezek közül az egyik a Szent Márton Plébánia (Páróquia Sao Martinho), amelyet a 93 éves, 1956-ban Brazíliába menekült magyar származású pap, Molnár László alapított 1968-ban. Az intézmény a katasztrófa első napjától kezdve számos, a Rio Grande do Sul államot sújtó árvízben otthonát elvesztett embernek biztosít szállást.

Az MKPK Állandó Tanácsa ezért úgy döntött, hogy 5 millió forinttal támogatja a Szent Márton Plébániát, amely az összeg felhasználásával tovább tudja segíteni a rászorulókat élelemmel, ruházattal, tisztálkodási szerekkel és minden szükséges felszereléssel – írták.

Ajánljuk még