Aktuális

Pénztárgépek közé rejtettek 90 ezer doboz cigarettát a csempészek

Meghalt egy ember, akit beszívott a repülőgép hajtóműve az amszterdami reptéren

Meghalt egy ember, aki az amszterdami Schiphol repülőtéren egy repülőgép hajtóművébe került – közölte a KLM holland légitársaság.

A repülőt éppen a kifutópályán készítették fel a dániai Billundba való indulásra, amikor a már járó hajtómű beszippantotta az áldozatot. A KLM nem ismertetett részleteket az elhunytról.

A holland határőrrendőrség, amely a repülőterek biztonságáért is felel, közölte, hogy a gép utasait lekísérték az utasszállítóról. Hozzátette: az incidenst kivizsgálják.

A holland sajtó jelentése szerint a gép a KLM Cityhopper nevű leányvállalatának egyik Embraer típusú rövid hatótávolságú utasszállítója. A NOS rádió honlapján megjelent felvételeken tűzoltóautókat és mentőket lehetett látni az indulási terminál közelében parkoló repülő körül.

Kiemelt kép: A mentőszolgálat munkatársai a repülőtéren, ahol egy ember meghalt, miután beleesett egy repülőgép motorjába a Schiphol repülőtéren , Hollandiában, 2024. május 29-én. A Marechaussee, a repülőtér rendfenntartásáért felelős katonai szervezeti egység vizsgálja az esetet (Fotó: EPA/Michel van Bergen)

Ajánljuk még