Aktuális

Tűz volt egy nyíregyházi szeméttelepen

A turbulencia okozta hirtelen magasságvesztés miatt sérült meg a szingapúri repülőgép több utasa

A Singapore Airlines repülőgépével kapcsolatos előzetes vizsgálatok alapján az erős turbulencia okozta hirtelen magasságvesztés a gravitációs erő gyors változását eredményezte, ez okozta a halálesetet és a sérüléseket a gépen – jelentette a szingapúri közlekedési minisztérium szerdán.

A repülő rövid idő alatt 54 métert veszített repülési magasságából. A baleset halálos áldozata nagy valószínűséggel szívrohamban halt meg, a fedélzeten tartózkodók közül további több tucat ember pedig megsérült, miután a Singapore Airlines SQ321-es, Londonba tartó járata erős turbulenciába keveredett.

A Boeing 777-300ER típusú repülőgép 211 utassal és 18 fős legénységével a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre Bangkokban. A hirtelen gravitációs változás miatt súlytalanság állt be, az utasok felszálltak, majd a gravitációs erő helyreállásával az erős lökés miatt a repülőgép belső falának, mennyezetének csapódtak.

„A repülőgépen gyors változás állt be a gravitációs erőben, így az utasok, akik nem voltak bekötve a levegőbe emelkedtek”

– idézte a közlekedési minisztérium a szingapúri közlekedésbiztonsági nyomozóirodát közleményében.

A jelentésből az is kiderül, hogy a repülőgép pilótája szerint az öv becsatolására vonatkozó jelzés be volt kapcsolva, amikor a gép turbulenciába került. A minisztérium közleménye szerint a nyomozás folyamatban van.

Kiemelt kép: MTI/EPA

Ajánljuk még