Baleset

Előzés közben nekicsúsztak egy busznak, a sofőr és utasa is életét vesztette

Küszöbön az első nyilvános vita Trump és Biden között: egy friss felmérés szerint Amerikában elnökváltó hangulat uralkodik

Közeleg az első nyilvános vita a két elnökjelölt között. Donald Trump és Joe Biden egy hónap múlva áll a kamerák elé. A legfrissebb felmérés szerint elnökváltó hangulat van az Egyesült Államokban, a világpolitika felől nézve pedig rég volt ekkora tétje egy amerikai elnökválasztásnak, mint most. Trump szombat este ismertette programját a washingtoni Libertárius Nemzeti Konvención.

Donald Trump számára a republikánus párton belül és kívül is rendkívül fontos cél a koalíció építés. A legfontosabb üzenet, amit a Libertárius Nemzeti Konvención résztvevő politikusok és vendégek világosan elmondtak, hogy nem fognak Bidenre szavazni. Ez Trump számára jó, a kérdés csak az, hogy hányan fognak majd mellé állni. Ha csak a harmadát nézzük a regisztrált szavazóinak, akkor így többen voksolnak majd rá, mint 4 évvel ezelőtt, amikor a csatatérállamokban Joe Biden nyert” – fogalmazott az M1-nek Kiss Rajmund, az MCC diplomáciai műhelyének vezetője, aki szerint minél szélesebb koalíciót tud az korábbi elnök építeni a következő hetekben, hónapokban, annál biztosabb lehet benne, hogy megnyeri az elnökválasztást.

A szakértő szerint

ha a Libertárius Párt 750 ezres látszámú szavazótáborának csak a harmada, azaz 250 ezer ember is beáll Trump mögé, az kulcsfontosságú lehet a választás kimenetele szempontjából.

Ami azonban még fontosabb, hogy Trumpnak minél szélesebb réteget kell megtalálnia, hiszen az Egyesült Államokban egy erős elnökváltó hangulat uralkodik, érezhető, hogy az emberek nem támogatják a jelenlegi politikát. A koalíció építéshez garanciák kellenek, és egy hiteles karizmatikus politikus. Az emberek csalódottak a migrációs politika miatt, az infláció és a gazdasági helyzet miatt és a külpolitika miatt is, tehát az idő tényleg megérett a változásra” – fejtette ki Kiss Rajmund.

Ez pedig Magyarország számára is nagyon fontos, Trump ugyanis azt mondta, hogy meg fogja szüntetni a konfliktust a Közel-Keleten és nekünk magyaroknak még fontosabb, hogy béketárgyalásokat fog kezdeményezni, és ha kell vezetni Oroszország és Ukrajna között” – jelentette ki az MCC diplomáciai műhelyének vezetője, aki szerint a napokban megjelent közvélemény-kutatás is azt mutatja, hogy

már az ún. billegő államokban is Donald Trump vezet.

A korábbi elnököt nyugodtan mondhatjuk kiegyensúlyozottnak és stabilnak, de november még messze van, addig még sok víz lefolyik nemcsak a Dunán, de a Hudson folyón is” – zárta Kiss Rajmund.

Kiemelt kép forrása: hirado.hu

Ajánljuk még