Fontos

Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

| Szerző: hirado.hu
Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota „szubjektíven javult” a múlt heti támadás óta. Ezt szombaton megerősítette a kezelőorvosaiból álló csapat.

„A kezelőorvosok csapata a mai tanácskozás után megerősítette Robert Fico, a Szlovák Köztársaság miniszterelnöke egészségi állapotának szubjektív javulását” − közölte a kormányhivatal a szlovák sajtóval. A miniszterelnököt a besztercebányai F. D. Roosevelt poliklinika kórházában ápolják.

Matús Sutaj Estok belügyminiszter elmondta, hogy a kormányfő tájékozott az országban kialakult helyzetről. Állapota stabilizálódott. A belügyminiszternek egyelőre nincs információja arról, hogy a miniszterelnök mikor térhet vissza hivatalába.

„Ahogy én ismerem, mindenképpen igyekszik a lehető leghamarabb visszatérni” − mondta az RTVS Sobotné dialogy című műsorában. Szerinte Ficónak nyugalomra van szüksége a Teraz tudósítása szerint.

Ahogy azt korábban a hirado.hu is közölte, május 15-én a Nyitrabányára kihelyezett kormányülés után érte merénylet Robert Fico szlovák miniszterelnököt.

Az elkövető Juraj Cintula, a 71 éves költő, aki azért lőtt rá a kormányfőre, mert „nem értett egyet a kormány politikájával” – derül ki egy, az X közösségi oldalra feltöltött felvételből, amelyen maga Cintula szerepel. Cintula 2015 óta tagja a Szlovák Írószövetségnek (SSS), amely felháborodását fejezte ki az incidenssel kapcsolatban.

Forrás: Index

Kiemelt kép: Robert Fico (Fotó: MTI).

Ajánljuk még