Megrázó

Verőcei hajóbaleset: Visszaadta a Duna az egyik eltűnt áldozat testét

Sunak: Most jött el az ideje, hogy a britek eldöntsék, kiben bíznak

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint most jött el az ideje annak, hogy a brit választók eldöntsék, kiben bíznak és milyen jövőt szeretnének.

A konzervatív párti kormányfő szerda este a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt bejelentette, hogy július 4-én parlamenti választást tartanak Nagy-Britanniában.

A bejelentéshez fűzött hétperces nyilatkozatában Sunak felidézte, hogy a konzervatív kormány a koronavírus-járvány idején – amikor ő pénzügyminiszter volt – költségvetési intézkedéseket hozott a zárlat miatt veszélybe került munkahelyek millióinak megmentésére, a friss adatok pedig azt mutatják, hogy az infláció a korábbi kiugrás után normalizálódott.

Felidézte, hogy a világ az ukrajnai háború és más kihívások miatt azóta még veszélyesebbé vált. A brit kormányfő szerint mindezek alapján eljött az ideje annak, hogy a britek eldöntsék: kire bízzák a jövőjüket.

Kiemelt kép: Rishi Sunak brit miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. előtt. Itt bejelentette, hogy a parlamenti választásokat július 4-én tartják Nagy-Britanniában. (Fotó: MTI/AP/Kin Cheung)

Ajánljuk még