Baleset

Teherautóval, majd a szemből érkezővel ütközött, meghalt a külföldi sofőr

Kardszárnyú delfinek tartják terrorban az európai partokat, már figyelmeztetést is kiadtak a közelben hajózóknak

| Szerző: hirado.hu
Spanyolországban figyelmeztették a kishajókat, hogy maradjanak a partok közelében, miután újabb jachtot süllyesztettek el kardszárnyú delfinek.

Figyelmeztetést adtak ki a hajóknak Spanyolországban, miután május 12-én egy újabb jachtot süllyesztettek el a kardszárnyú delfinek a térségben.

A hatóságok arra kérték a hajóskapitányokat, hogy a Spanyolország és a Gibraltári-szoros körül közlekedő kisebb méretű hajók lehetőleg maradjanak a partok közelében, valamint a nyári hónapokban, ha vízi élőlényeket látnak, minél messzebbről kerüljék el azokat.

 Ahogy korábban megírtuk, a legutóbbi támadásban egy 15 méter hosszú jachtot süllyesztettek el a kardszárnyú delfinek. A kétfős legénységet sikerült kimentenie egy arra járó olajszállító tartályhajó legénységének.

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az orkatámadások, ezért a spanyol közlekedési minisztérium kedden figyelemfelhívó közleményében a vitorlások és a kis motorcsónakok tulajdonosait arra kérte, hogy május és augusztus között óvakodjanak az orkáktól.

Alfredo Lopez Fernandez, az Aveirói Egyetem biológusa szerint a legtöbb interakció ártalmatlan volt, és csupán százból egy, a területen elhaladó hajót érintett.

Egyelőre nem érkezett információ arról, hogy a kardszárnyú delfinek embereket is megtámadtak volna, így arra lehet következtetni, hogy kifejezetten a hajókat szemelik ki.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: Independent

Ajánljuk még