Rendkívüli

Megkérdezték a merénylő fiát, hogy az apja gyűlölte-e Ficót: „Így mondanám, nem rá szavazott”

Joe Biden „borzalmas erőszakos tettnek” nevezte a Fico elleni merényletet

Joe Biden amerikai elnök elítélte a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni szerdai merényletet, „borzalmas és erőszakos tettnek” nevezte azt – áll a Fehér Ház által kiadott közleményben.

„Aggodalommal töltenek el a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet hírei. Jill és én is imádkozunk a mielőbbi felépüléséért, együttérzünk a családjával és a szlovák néppel” – írta Biden a Fehér Ház által kiadott közleményben. A pozsonyi amerikai nagykövetség szoros kapcsolatban áll a szlovák kormánnyal és készen áll a segítségnyújtásra – tette hozzá.

Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán délután Nyitrabányán (Handlova) a kabinet kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. A támadást követően a szlovák kormányfőt életveszélyes állapotban helikopterrel a besztercebányai Roosevelt kórházba szállították.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Joe Biden amerikai elnök az amerikai egyetemeken tartott palesztinpárti tüntetésekről nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2024. május 2-án. (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Ajánljuk még